Otthon és tanulás, munka: a jövő megérkezett?

A koronavírus okozta helyzet új szempontokat helyezett előtérbe az élet szinte minden területén, legyen szó háztartásról, oktatásról, vagy akár munkavégzésről. Szakértők szerint a járvány felgyorsította azokat a változásokat, amelyek a digitális eszközök mindennapi használatát erősítik, ugyanakkor valós tény, hogy mind a munkáltatók, mind a munkavállalók  a tavaszi karantén óta teljesen új helyzetekbe kerültek.

De mire kell felkészülnünk, hová fognak vezetni ezek a változások, és hogyan fog változni a munkáltatói és munkavállalói attitűd?

Többek között ezekről is beszélgetünk Dr. Jarjabka Ákossal, a Pécsi Tudományegyetem docensével, a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatójával annak kapcsán is, hogy az egyetem egy átfogó kutatást végzett a témában.

Music: Please Listen Carefully by Jahzzar is licensed under a Attribution-ShareAlike License.
Fotóillusztráció: BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

Ha irodai háttérzajra vágysz, ezeket az oldalakat ajánlom!

Are you too missing the office?

Are you too missing the office? Keyboard clattering, office dogs and printer errors.

Do you miss the office?

An office noise generator – providing you with the soothing tones of modern office life to help you focus when working from home.

A Magyar Távmunka Szövetség szakmai ajánlasai pedig itt olvashatók!

SZAKMAI JAVASLATOK a távmunka szabályainak módosításához

A dolgozatban a munkavégzés modern formái által lehetővé tett rugalmas munkavégzést vizsgáltuk, kiemelt figyelemmel a távmunkára és a munkavállalói szabadság munkajogi korlátjaira. Az így végezhető tevékenységek sajátosságait jártuk körbe, hogy megvizsgáltuk a jelenlegi jogszabályok mennyiben képesek megfelelni ennek az elmúlt évtizedekben kialakult és a munkavállalók számára egyre nagyobb szabadságfokot adó munkaszervezési módnak.

Ha tetszett a beszélgetés, iratkozz fel a csatornánkra, ahol csak szeretnéd!