Megérinthetlek?

Azt talán kevesen tudják, hogy egy látássérült számára a közlekedésben az elsuhanó kerékpáros a legfélelmetesebb, és hogy az udvariassági szokásokat felrúgva a látássérült nőket nem szükséges előre engedni. Ha pedig segíteni szeretnénk nekik, akkor a legegyszerűbb, ha megkérdezzük tőlük, hogyan tehetjük ezt meg?
Többek között ezekről is beszélgetünk a Ki-Látás Alapítvány szakembereivel és látássérült kliensével háromrészes podcast-sorozatunk második epizódjában.

Adásunk a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.


A beszélgetés során Rauch Róbert, az Alapítvány informatikai oktatója említést tett több olyan applikációról, amelyek segítik a látássérült fogyatékossággal élők mindennapjait.

LetSeeApp: magyar fejlesztésű papírpénzt felismerő szoftver
Ez az applikáció az IOs rendszerekre itt érhető el, míg androidra ide kattintva.

Lazarillo, GPS navigációs alkalmazás IOs-re itt érhető el, míg androidra itt.

TapTapSee, tárgy- és képfelismerő alkalmazás IOs-re ide kattintva érhető el, míg androidra itt.

Voice Dream Scanner, nyomtatott szöveget felolvasni képes, optikai karakterfelismerő alkalmazás IOs-re itt érhető el, az androidra pedig ide kattintva.

A program a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
A Ki-Látás Alapítvány itt is köszöni a támogatást!

A felvételt az ERLA TECHNOPRO Kft. (Filming in Pécs) stúdiójában vettük fel, akiknek hatalmas hálával tartozunk! Nagyon szeretjük őket!


A sorozat első része itt érhető el!

A sorozat harmadik beszélgetése pedig itt:

Music: Please Listen Carefully by Jahzzar is licensed under a Attribution-ShareAlike License.

Ha tetszett a beszélgetés, iratkozz fel a csatornánkra, ahol csak szeretnéd!