A látássérültek teljes értékű életéért dolgoznak

A 2007-ben alapított Ki-Látás Alapítvány a dél-dunántúli látássérült fogyatékossággal élőket segíti és fejleszti.
Ahhoz, hogy egy látássérült vagy vak ember teljesebb életet éljen, egyrészt szükséges egy elhatározás a változás felé, valamint egy olyan segítő szervezet, amelynek a szakemberei melléjük állnak a fejlesztésben, a támogatásban.

A háromrészes podcast-sorozatunk első részében először a Ki-Látás Alapítvány szervezetét és működését mutatjuk be.


A beszélgetés során elhangzott, hogy az Alapítvány várja látássérültek vagy családtagjaik, hozzátartozóik jelentkezését, ezeken az elérhetőségeken:
Központi telefonszám: +36304436288
E-mail cím: info@kilatas.hu

A program a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
A Ki-Látás Alapítvány köszöni a támogatást!

Az adást az ERLA TECHNOPRO Kft. (Filming in Pécs) stúdiójában vettük fel, akiknek hatalmas hálával tartozunk! Nagyon szeretjük őket!

A sorozat második része itt érhető el!

Megérinthetlek?

Azt talán kevesen tudják, hogy egy látássérült számára a közlekedésben az elsuhanó kerékpáros a legfélelmetesebb, és hogy az udvariassági szokásokat felrúgva a látássérült nőket nem szükséges előre engedni. Ha pedig segíteni szeretnénk nekik, akkor a legegyszerűbb, ha megkérdezzük tőlük, hogyan tehetjük ezt meg?Többek között ezekről is beszélgetünk a Ki-Látás Alapítvány szakembereivel és látássérült kliensével háromrészes podcast-sorozatunk második epizódjában.

A sorozat harmadik része pedig itt:

Beszélj hozzám!

A látássérülés – attól függetlenül, hogy veleszületett vagy felnőtt korban megélt élethelyzet, de mindenképpen – trauma. A látássérültekről beszélgetünk Simon Emesével, a Ki-Látás Alapítvány pszichológusával, többek között arról, hogy érdemes hozzájuk többet beszélni, elmondani, mit fogunk tenni, mi fog történni, vagy például leírni a környezetet, ez ugyanis sokat segíthet számukra.

Music: Please Listen Carefully by Jahzzar is licensed under a Attribution-ShareAlike License.

Ha tetszett a beszélgetés, iratkozz fel a csatornánkra, ahol csak szeretnéd!